Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

SDG Talks

Niz pogovorov z domačimi in tujimi strokovnjaki o uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja

SDG Talks logo wide
Cilji trajnostnega razvoja globalni cilji naslovka

Cilji trajnostnega razvoja predstavljajo skupno agendo za zagotavljanje dostojnega življenja vsake posameznice in posameznika ob upoštevanju medgeneracijske solidarnosti in planetarnih meja.

Vključujoče izobraževanje

Kakovostno izobraževanjeNiz pogovorov SDG talks, ki so se tokrat osredotočali na cilje trajnostnega razvoja in vključujoče izobraževanje, smo posneli v sklopu projekta Bridge 47.

Bridge 47 je projektni konzorcij 15 partnerjev, ki si prizadevajo krepiti povezovanje ljudi in mobilizirati civilno družbo po vsem svetu, da bi s pomočjo globalnega učenja odigrala svojo vlogo pri zavzemanju za globalno pravičnost in odpravljanju revščine. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Platforma SLOGA je pogovore o ciljih trajnostnega razvoja in vključjočega izobraževanja pripravila v sodelovanju z Društvom za Združene narode za Slovenijo. Namen niza pogovorov je promocija ciljev trajnostnega razvoja in globalnega učenja v desetletju za ukrepanje.

Izražena stališča so v izključni odgovornosti avtorjev in ne predstavljajo stališč EU ali Vlade Republike Slovenije.

SDG Talks
SLOGA Bridge 47

Pretekli video pogovori (SDG Talks)

SDG Talks: dr. Romana Zidar, UNHCR

SDG Talks: dr. Romana Zidar, UNHCR

Na SDG Talks, spletnih pogovorih o ciljih trajnostnega razvoja, smo gostili dr. Romano Zidar, strokovno sodelavko Predstavništva Visokega komisariata Združenih narodov za begunce za Centralno Evropo, zadolžena za Slovenijo. Dr. Romana Zidar pojasnjuje, kje vidi...

Preberi več
SDG Talks: Martin Nesirky, UNIS Vienna

SDG Talks: Martin Nesirky, UNIS Vienna

Martin Nesirky iz United Nation Information Service Vienna je bil gost SDG Talks, spletnega pogovora o ciljih trajnostnega razvoja in kakovostnem izobraževanju. Pogovarjali smo se o ciljih trajnostnega razvoja, globalnem učenju, ozaveščanju, ustvarjanju partnerstev in...

Preberi več

Videogradiva

Države sveta so 25. septembra 2015 sprejele cilje trajnostnega razvoja – načrt, kako do leta 2030 izkoreniniti revščino in lakoto, zaščititi planet ter zagotoviti, da vsi ljudje uživamo v miru in blaginji. Cilji delujejo v duhu partnerstva in načela, da moramo življenje izboljšati na trajnostnostni način – za naše otroke ter prihodnje generacije. Platforma SLOGA je združila moči s Časorisom, ki je pripravil video učni pripomoček za izobraževalce za sklop partnerstva.

PARTNERSTVA

Ozaveščevalni video o partnerstvih in globalnih ciljih za otroke

Preberi več

PLANET

Ozaveščevalni video o planetu in globalnih ciljih za otroke

Preberi več

BLAGINJA

Ozaveščevalni video o blaginji in globalnih ciljih za otroke

Preberi več

LJUDJE

Ozaveščevalni video o ljudeh in globalnih ciljih za otroke

Preberi več

MIR

Ozaveščevalni video o miru in globalnih ciljih za otroke

Preberi več

Translate »