Tokratni SDG Talks, zadnji v nizu pogovorov znotraj projekta #MigratED, smo posneli z Aljo Skele, vodjo zagovorništva otrokovih pravic pri Slovenski fundaciji za UNICEF.

Cilji trajnostnega razvoja poudarjajo večgeneracijski vidik – zakaj so globalni cilji pomembni za pravice otrok in mladih ter kako otroci in mladi prispevajo k udejanjanju ciljev trajnostnega razvoja? Kako otrokom in mladim približati globalne cilje in njihovo aktivno vlogo pri zagotavljanju trajnostnega razvoja, torej krepiti njihovo aktivno državljanstvo?

Izbruh korona virusa je razkril in poglobil neenakosti, kar vpliva na uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, celo ogroža napredek pri uresničevanju ciljev. Kako zagotoviti, da pri trajnostnem okrevanju, ki v središče postavlja ljudi, otrok in mladih ne pozabimo ob strani?

Namen projekta #MigratED je mlade spodbuditi k razmisleku o migracijah, v okviru projekta so bila pripravljena številna gradiva, tudi UNICEF-ove Junior ambasadorke so delile svoje doživljanje korona-karantene. Kako med otroki in mladimi okrepiti razumevanje migracij ter vključujoče večkulturne družbe?

Odgovarja Alja Skele, vodja zagovorništva otrokovih pravic pri Slovenski fundaciji za UNICEF.

Cilji trajnostnega razvoja predstavljajo največji skupni imenovalec za zagotavljanje dostojnega življenja vsake posameznice in posameznika ob upoštevanju medgeneracijske solidarnosti ter planetarnih meja. Platforma SLOGA organizira pogovore o ciljih trajnostnega razvoja s ciljem promocije ciljev trajnostnega razvoja in globalnega učenja v desetletju za ukrepanje.

Tokratni pogovor je zadnji pogovor, ki je potekal v okviru projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju), v katerem kot partnerska organizacija sodeluje Platforma SLOGA. Namen projekta je razširjanje dobrih praks globalnega učenja o vprašanjih medkulturnega dialoga, migracij, človekovih pravic in trajnostnega razvoja.

 

OGLEJTE SI ŠE DRUGE SDG TALKS:

 

Pripravila: PV


Platforma SLOGA  je partner projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorice in ne uradnih stališč financerjev.

Translate »