Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Najboljše novice iz sveta

Najboljše novice iz sveta (World’s Best News) prinašajo pozitivne zgodbe

Že šesto leto zapored so tudi v slovenščini izšle Najboljše novice iz sveta. Izdajo časopisa, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih, koordinira platforma SLOGA.

Najboljše novice iz sveta 2021Najboljše novice iz sveta za leto 2023 so posvečene odpravi neenakosti, enakosti spolov in odpravi revščine

Ob obletnici sprejetja Agende 2030 za trajnostni razvoj in ciljev trajnostnega razvoja (25. september) so v slovenščini tudi letos izšle Najboljše novice iz sveta. Izdajo časopisa, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih, koordinira SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

Zgodbe Najboljših novic iz sveta, med njimi tudi zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo pozitivna sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen.

KAJ SO NAJBOLJŠE NOVICE IZ SVETA?

Najboljše novice iz sveta so neodvisna publikacija, ki temelji na konstruktivnem novinarstvu in kampanjah. Pišejo o napredku in rešitvah za svetovne izzive. Delo temelji na ciljih trajnostnega razvoja, ki vključujejo odpravo skrajne revščine, zmanjšanje globalnih neenakosti in boj proti podnebnim spremembam.

Projekt z izvirnim naslovom “World’s Best News” se je leta 2010 razvil na Danskem in je zgleden primer konstruktivnega novinarstva ter prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil v številne evropske države.

Vse slovenske izdaje “Najboljših novic iz sveta” so na voljo v nadaljevanju spodaj (s klikom na povezavo se vam odpre podstran, tam pa lahko tudi prenesete PDF dokument).

Najboljše novice iz sveta 2023

Najboljše novice iz sveta 2023

Najboljše novice iz sveta 2022

Najboljše novice iz sveta 2022

Najboljše novice iz sveta 2021

Najboljše novice iz sveta 2021

Najboljše novice iz sveta 2020

Najboljše novice iz sveta 2020

Najboljše novice iz sveta 2019

Najboljše novice iz sveta 2019

Najboljše novice iz sveta 2018

Najboljše novice iz sveta 2018

Translate »