Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Najboljše novice iz sveta

Najboljše novice iz sveta (World’s Best News) prinašajo pozitivne zgodbe

Že pet let zapored so tudi v slovenščini izšle Najboljše novice iz sveta. Izdajo časopisa, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih, koordinira platforma SLOGA.

Najboljše novice iz sveta 2021Zgodbe, med njimi tudi zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen.

Prek Najboljših novic iz sveta želimo posredovati dobre novice o resničnih dosežkih razvojnega sodelovanja, ki jih več kot 15 let soustvarja tudi Slovenija. Z mednarodnim razvojnim sodelovanjem prispevamo k bolj uravnoteženemu in pravičnemu svetovnemu razvoju. Hkrati prevzemamo soodgovornost za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti in doseganje trajnostnega razvoja povsod v svetu.

Projekt z izvirnim naslovom “World’s Best News” se je leta 2010 razvil na Danskem in je zgleden primer konstruktivnega novinarstva ter prostovoljskega angažiranja pri širjenju pozitivnih informacij o ključnih razvojnih temah. V nekaj letih se je razširil v številne evropske države.

Vse slovenske izdaje “Najboljših novic iz sveta” so na voljo v nadaljevanju spodaj (s klikom na povezavo se vam odpre podstran, tam pa lahko tudi prenesete PDF dokument).

Najboljše novice iz sveta 2022

Najboljše novice iz sveta 2022

Najboljše novice iz sveta 2021

Najboljše novice iz sveta 2021

Najboljše novice iz sveta 2020

Najboljše novice iz sveta 2020

Najboljše novice iz sveta 2019

Najboljše novice iz sveta 2019

Najboljše novice iz sveta 2018

Najboljše novice iz sveta 2018

Translate »