Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

The Future We Want

Vključevanje evropske mladine v oblikovanje političnega programa EU na področju trajnostnega razvoja

The Future We Want - logo FWW

Ime projekta: The  Future We Want

Cilj projekta The Future We Want  je vključevanje evropske mladine v oblikovanje političnega programa EU na področju trajnostnega razvoja in Agende 2030.

Vodja projekta: Nataša Novak

Trajanje: Projekt se je začel 1. 1. 2023 in bo trajal 24 mesecev.

Partnerji projekta:

The Future We Want - Logotipi Partnerji

Financerji projekta: Financirano s strani Evropske Unije.

The Future We Want - Logotipi

Izberite jezik / Translate

Koledar dogodkov

maj 2024

P
T
S
Č
P
S
N
29
30
1
2
3
4
5
Dogodki za 1 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 2 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 3 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 4 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 5 maj
Ni dogodkov
6
7
8
9
10
11
12
Dogodki za 6 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 7 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 8 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 9 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 10 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 11 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 12 maj
Ni dogodkov
13
14
15
16
17
18
19
Dogodki za 13 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 14 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 15 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 16 maj
Dogodki za 17 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 18 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 19 maj
Ni dogodkov
20
21
22
23
24
25
26
Dogodki za 20 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 21 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 23 maj
Dogodki za 24 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 25 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 26 maj
Ni dogodkov
27
28
29
30
31
1
2
Dogodki za 27 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 28 maj
Ni dogodkov
Dogodki za 29 maj
Dogodki za 30 maj
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Dogodki za 2 junij
The Future We Want - ilustracija FWW

Izzivi za trajnostni razvoj, ki jih prinaša kompleksnost globaliziranega sveta, so po svetu vse večji. Podnebne spremembe predstavljajo globalno grožnjo, ki ima uničujoče in nepopravljive posledice za gospodarske, družbene in okoljske sisteme.

Pandemija COVID-19 je nesorazmerno močno prizadela zlasti mlade. Mednarodna organizacija dela (https://www.devex.com/organizations/international-labour-organization-ilo-19566) poroča, da je več kot 1 od 6 mladih zaradi pandemije ostalo brez zaposlitve. 267 milijonov mladih po vsem svetu je brez dostopa do zaposlitve, izobraževanja ali usposabljanja. Kljub temu, da imajo mladi temeljno pravico do sodelovanja in smiselnega vključevanja v družbo in kljub temu, da se vključevanju mladih namenja vse več pozornosti v (nekaterih) nacionalnih in mednarodnih politikah, se mladi še vedno soočajo z neenakimi možnostmi za sodelovanje in državljansko participacijo. Podatki kažejo, da se mladi (18-34 let) pogosteje udeležujejo demonstracij kot odrasli (35 let in več). V izogib poglabljanju neenakosti, je potrebno mladinska gibanja podpreti in mlade vključiti v krepitev družbene odpornosti.

Cilj projekta The Future We Want je vključevanje evropske mladine v oblikovanje političnega programa EU na področju trajnostnega razvoja in Agende 2030. Projekt ustvarja nadnacionalne mreže, ki temeljijo na solidarnosti in vključujoči demokratični udeležbi vseh, ter mladim omogoča vključevanje v vprašanja trajnosti, ciljev trajnostnega razvoja in oblikovanja trajnostnih načinov življenja v prihodnosti.

Priznavanje pomena sodelovanja mladih pri aktivnem vključevanju in prispevanju k družbenemu razvoju in v skladu s Strategijo Evropske Unije za mlade 2019 – 2027 bo projekt vključeval in opolnomočil mlade po vsej Evropi v raziskovanje alternativnih oblik participacije z ustvarjanjem in zagovarjanjem boljših načinov skupnega življenja in bolj trajnostne prihodnosti in na evropski ravni povezoval mlade preko številnih izmenjav za razvoj in krepitev osebnih, socialnih in državljanskih kompetenc ter kritičnega mišljenja in ustvarjalnosti.

The Future We Want – Transnacionalna karavana po Evropi

Vabimo vas, da se nam pridružite na transnacioanlni karavani po Evropi!  Pomagajte nam oblikovati evropski mladinski manifest za trajnostno prihodnost.   The Future We Want (Prihodnost, ki si jo želimo) je projekt, katerega cilj je povečati stopnjo vključenosti...

Novice

FWW – 7. cilj trajnostnega razvoja

FWW – 7. cilj trajnostnega razvoja

V sklopu projekta The Future We Want (Prihodnost, ki si jo želimo) so morali kandidati poiskati primer projekta obnovljivih virov energije v svoji državi. Kandidati so pripravili kratek prispevek o najpomembnejših vidikih povezanih z vplivom tega projekta na lokalno...

Preberi več
Translate »