V mescu januarju smo opravili razgovore z izbranimi kanditati, ki so se odzvali vabilu SLOGA k sodelovanju pri projektu The Future We Want (FWW).

Kandidati bodo sodelovali pri naslednjih dejavnostih:

  • spletni učni modul (od 15. januarja do 15. aprila 2024, približno 2 uri na teden);
  • tečaj usposabljanja v Busteni v Romuniji (od 19. do 28. aprila 2024);
  • individualno in skupinsko pripravljalno delo (maj-avgust 2024, približno 2 uri na teden);
  • pripravljalno delo za spletno kampanjo in transnacionalno karavano;
  • transnacionalna karavana, ki se bo ustavila v 17 evropskih mestih in končala v Bruslju na dvodnevnem festivalu (udeleženci bodo razdeljeni v dve različni skupini, ki bosta potovali po dveh poteh od 27. avgusta do 16. septembra 2024).

Izobraževanje je že v polnem teku in priprave na usposabljanje v Busteni v Romuniji so že tu. Karte so kupljene, skupina se povezuje.

Tu vam jih predstavljamo:

Sem Klara, študentka kognitivne znanosti in projektu sem se pridružila ker si želim aktivno spodbujati ozaveščenost in aktivizem za prizadevanje doseganja trajnostnih ciljev, ki si jih je svet zastavil do leta 2030. Hkrati pa si želim, da bi s tem projektom prišli v stik z dejansko izvedbo in operativno oprijemljivostjo ciljev trajnostnega razvoja. K projektu želim prispevati predvsem zavedanje, da je pri skupinskem delu (sploh takem, ki poteka na ravni raznolikih pogledov, kulturnih standarov in tradicij) najpomembnejše poslušanje vseh stališč in nato povezovanje raznolikih perspektiv, osebnih izkušenj in znanj. Zdi se mi, da bomo tako tehtno (pre)oblikovali skupne cilje iz ukalupljene poti do smernic, ki se lahko v vsakdanje življenje uspešno aplicirajo na raznolike načine.

Ime mi je Damjan in sem študent Fakultete za upravo, program Upravljanje javnega sektorja. Projektu sem se pridružil, ker želim biti mali del velike spremembe. Na osebni ravni se ukvarjam z zagovorništvom in sem vesel priložnosti, da sodelujem pri zagovarjanju ciljev trajnostnega razvoja.

 

Ime mi je Brankica, sem študentka Fakultete za družbene vede, program Management človeških virov.
Za sodelovanje na projektu FWW sem se prijavila, ker me trajnostni razvoj izredno zanima in menim, da je zelo pomemben za prihodnost na globalni ravni. Ozaveščanje in izobraževanje ljudi o trajnostnem razvoju bo dvignilo kvaliteto tudi našega življenja. Od srednje šole sem aktivna v prostovoljskem delu in delu nevladnih organizacij, govorim 5 različnih jezikov. Delam kot prevajalka in verjamem, da bi lahko prispevala k iskanju skupnega jezika med različnimi kulturami, ki bodo sodelovale na tem projektu.

Sem Nick iz Zagorja ob Savi v Sloveniji. Projektu sem se pridružil, ker verjamem, da je treba izboljšati svet. Študiram kriminalistiko in pravo ter razmišljam o številnih načinih, kako izboljšati varnost v mestih in tudi narediti življenje varnejše. Kot del projekta bom v sklopu ciljev trajnostnega razvoja uporabil svoja znanja in s tem prispeval k boljšemu svetu.

 

 

 

 

Živijo, sem Nina Ribarič Vinkovič iz Portoroža.
Projektu sem se pridružila z vizijo, da je ozaveščena mladina temelj trajnostne prihodnosti in odgovorne družbe.
Kot študentka varstvene biologije se osredotočam predvsem na cilje trajnostnega razvoja in biodiverzitete, vendar se nanje ne omejujem.
Veselim se celostnega obravnavanja problematike, ki jo Agenda 2030 zajema in sodelovanja z evropskimi kolegi.

 

 

 

 

 

Vse o projektu FWW na spletni strani SLOGA je tukaj.

European Caravan on SDGs


Financirano s strani Evropske unije. Vsa izražena stališča in mnenja so izključno mnenja avtorjev in ne odražajo stališč in mnenj Evropske unije in Evropske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA).

The Future We Want - Logotipi

Translate »