Skuhna Talk z Isvilaine da Silva Conceição, brazilsko aktivistko, ki se je udeležila COP27 v Egiptu

V ponedeljek, 21. novembra 2022, ob 9.30. uri, Trubarjeva 56, 1000 Ljubljana.

Spoštovani!

Smo v enem najbolj turbulentnih desetletij sodobnega časa. Vsi kazalniki nam sporočajo, da obstoječa ureditev dolgoročno ogroža človeštvo in okolje. Da bi zagotovili ustrezno prihodnost za vse, je nujno, da pozovemo k takojšnjim sistemskim spremembam in podnebni pravičnosti. O tem so voditelji držav razpravljali na podnebnem vrhu COP27 v Egiptu. Kakšni so rezultati podnebne konference?

Vabimo vas na pogovor z Isvilaine da Silva Conceição v ponedeljek, 21. novembra 2022, ob 9.30 uri v Restavraciji Skuhna, Trubarjeva 56, Ljubljana.

Isvilaine a Silva Conceição je mlada aktivistka za podnebno, rasno in spolno pravičnost iz Brazilije, ki se bo na poti domov iz pogajanj o podnebni politiki v Egiptu ustavila v Sloveniji.

Pogovor Skuhna Talk bo vodil Max Zimani iz Zavoda Global in v. d. direktorja Platforme SLOGA. Skuhna so.p. je kulinarična zmes dolgoletnega civilnodružbenega angažmaja, socialne podjetnosti in globalne solidarnosti. Za prigrizek bo poskrbljeno.

Pogovor je del projekta Climate of Change, ki ga financirata Ministrstvo RS za zunanje zadeve in Evropska unija. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Vlade Republike Slovenije in/ali EU.

Vljudno vabljeni!

Isvilaine da Silva Conceição je aktivistka za podnebno, rasno in spolno pravičnost. Diplomirala je iz okoljskega inženirstva ter je ustanoviteljica komunikacijske platforme Ambientalking. Cilj platforme je rasizacija družbeno-okoljskih agend in boj proti družbenim ter podnebnim nepravičnostim s pomočjo informacij in dialoga s strokovnjaki, ki ustvarjajo vsebine za družbena omrežja. V okviru projekta predava, piše članke, daje intervjuje in izvaja predavanja o okoljskem rasizmu, podnebni pravičnosti ter prilagajanju.

Trenutno je koordinatorka delovne skupine Engajamundo za podnebne spremembe. Bila je del delegacije na konferenci COP27 v skupini za zagovorništvo. Predstavlja Engajamundo na srečanjih CANLA (Climate action Network Latin America) in sodeluje pri snovanju različnih kampanj.

Engajamundo je organizacija, ki jo vodijo mladi, ki verjamejo v svojo odgovornost kot temeljni del rešitve za soočanje z največjimi družbenimi in okoljskimi izzivi Brazilije in sveta.. Organizacija deluje kot kanal za učinkovito sodelovanje mladih pri pomembnih odločitvah, ki vplivajo na njihovo sedanjost in prihodnost, povezanih s temami podnebnih sprememb, trajnostnih mest ter skupnosti, biotske raznovrstnosti, spola in trajnostnih inovacij. Poslanstvo organizacije je ozaveščanje mladih Brazilcev, da lahko s spreminjanjem sebe, vključevanjem v svoje skupnosti in politično angažiranostjo spremenijo svojo realnost.

Letos je njen glavni projekt Educlima. Projekt EduClima obsega izvajanje programa podnebnega izobraževanja za mlade Brazilce, ki si prizadeva okrepiti njihove zmogljivosti na področju mobilizacije, sodelovanja in zagovorništva ter s tem spodbuditi spremembe v njihovem vedenju. Tako lahko neposredno prispevajo k izvajanju in učinkovitosti političnih programov na področju podnebja, zlasti izobraževanja o podnebju.

Platforma SLOGA združuje slovenske nevladne organizacije s področja razvoja, globalnega učenja in humanitarne pomoči. Platforma SLOGA opravlja nacionalno koordiniranje Tedna globalnega učenja v Sloveniji od leta 2006 in vodi projekt Climate of Change. Več: www.sloga-platform.org.

Climate of Change: Projekt End Climate Change, Start Climate of Change sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbe. Cilj projekta je pri mladih Evropejcih dvigniti ozaveščanje in kritično razumevanje migracij, ki jih spodbujajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Več: www.climateofchange. info/slovenia.

Teden globalnega učenja je vsakoletni dogodek, ki ga pod okriljem Centra Sever-Jug organizirajo države članice Sveta Evrope že od leta 1999. V tem tednu v številnih evropskih državah potekajo dogodki namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne soodvisnosti in solidarnosti. Med 14. in 20. novembrom 2022, v razširjenem terminu pa celoten november, v Sloveniji poteka že šestnajsto leto. Letos poteka pod geslom »To je naš svet, ukrepajmo skupaj!«. Več: www.globalno-ucenje.si.


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »