Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Vprašalnik DAC o preventivi in ukrepanju na področju spolnega izkoriščanja, zlorab in nadlegovanja

19. 04. 2019 | Novice

DAC Reference group za preventivo  na področju spolnega izkoriščanja in zlorab vabi k izpolnitvi posvetovalnega vprašalnika, ki je namenjen delu DAC na preventivi pred spolnim izkoriščanjem in zlorabami ter spolnim nadlegovanjem. Namenjen je civilnodružbenim organizacijam.

Februarja 2019 je Development Assistance Committee (DAC) sprejel »Pillars of a Proposed DAC Recommendation on Preventing Sexual Exploitation and Abuse (SEA) and Sexual Harassment (SH) in Development Co-operation and Humanitarian Assistance«. Skozi potencialna priporočila DAC naj bi vseh 30 članic DAC prišlo do konsenza kako preprečevati in odgovarjati na splošno izkoriščanje in zlorabe ter spolno nadlegovanje in vzpostavilo mednarodne standarde za trenutne in prihodnje članice DAC in implementacijske partnerje, v skladu z njihovimi nacionalnimi pravnimi in institucionalnimi okviri. Članice prepoznavajo potrebo po predlaganih priporočilih DAC za zagotavljanje preventive in integraciji k žrtvam usmerjenega pristopa. Za ta namen je bila oblikovana DAC reference group, ki bo vodila pripravo in razvijanje potencialnih priporočil DAC in prihodnje delo na to temo. To predpostavlja tesno sodelovanje z naborom deležnikov, posebej civilne družbe, za razvoj orodja, ki bo članicam pomagalo pri usklajevanju svojih akcij za preventivo in odgovor na spolno izkoriščanje in zlorabe ter spolno nadlegovanje.

Namen vprašalnika je dobiti odzive civilne družbe o njihovih prioritetah v povezavi s spolnim izkoriščanjem in zlorabami in spolnim nadlegovanjem. Podprla bo razumevanje perspektiv civilne družbe na to, kako lahko donatorji povečajo svoj trud za preventivo in zagotovijo k žrtvam usmerjene pristope. Skozi vprašalnik želi DAC doseči večjo geografsko raznolikost in k sodelovanju pritegniti civilnodružbene organizacije, ki sicer ne pridejo v stik z DAC, vključno z organizacijami, ki delajo z žrtvami in osebami z izkušnjo nasilja.

Vprašalnik je odprt do 30. aprila.

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Usoda vode je v naših rokah

Usoda vode je v naših rokah

Aktivisti Umanotere, Inštituta 8. marec in Cipre, ki so uspešno zbrali podpise za razpis referenduma o vodi, zdaj skušajo državljane seznaniti z različnimi možnostmi glasovanja na referendumu v nedeljo, 11. julija.  Ker je bil med omejevanjem pravice do referenduma...

read more