Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Srečanje DS Logarja z nevladnimi razvojnimi in humanitarnimi organizacijami

28. 09. 2017 | Novice

Državni sekretar Andrej Logar se je danes srečal z nevladnimi organizacijami s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. V okviru srečanja je državni sekretar Logar predstavil novosti glede strateškega in pravnega okvira mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Srečanja se je udeležila tudi platforma SLOGA.

Na srečanju so prisotni obravnavali aktualne teme v okviru politik in izvajanja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Državni sekretar Logar je ocenil sodelovanje z nevladnimi organizacijami kot pomemben prispevek k slovenskemu razvojnemu sodelovanju. Nevladne organizacije so dragocen partner na tem področju – tako pri oblikovanju politik kot pri samem izvajanju razvojnih in humanitarnih projektov.

Predstavnikom nevladnega sektorja je državni sekretar predstavil stanje glede priprave novih strateških usmeritev in zakonskih podlag. Poudaril je pomen prispevka nevladnega sektorja in izrazil pripravljenost za nadaljevanje odprtega dialoga v procesu priprave strateških dokumentov.

Državni sekretar Logar je prav tako predstavil osnovne elemente prihajajočega javnega razpisa za razvojne projekte v obdobju od 2018 do 2020 ter javnega razpisa za sofinanciranje projektov slovenskih nevladnih organizacij, ki jih Evropska komisija podeljuje iz instrumentov Unije za leto 2017.

V razpravi, ki je sledila, so predstavniki nevladnih organizacij pozitivno ocenili dosedanje sodelovanje z ministrstvom ter napore za prenovo strateškega in zakonskega okvira. Pozdravili so načrtovano objavo javnih razpisov za sofinanciranje razvojnih in humanitarnih projektov ter izrazili pripravljenost za tvorno sodelovanje tudi v bodoče.

Ob zaključku je predstavnike nevladnih organizacij povabil, da se udeležijo osrednjega dogodka Slovenskih razvojnih dni, ki bo potekal za 4. oktobra v Ljubljani.

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Sodeluj v ClimateADAPT

Sodeluj v ClimateADAPT

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih...

read more
Usoda vode je v naših rokah

Usoda vode je v naših rokah

Aktivisti Umanotere, Inštituta 8. marec in Cipre, ki so uspešno zbrali podpise za razpis referenduma o vodi, zdaj skušajo državljane seznaniti z različnimi možnostmi glasovanja na referendumu v nedeljo, 11. julija.  Ker je bil med omejevanjem pravice do referenduma...

read more