Med 11. majem in 12. junijem bo potekal 5-tedenski tečaj z naslovom “Krožno gospodarstvo in Agenda 2030”, ki ga organizira UNSSC. V okviru tečaja boste raziskovali uporabo praks krožnega gospodarstva v okviru Agende 2030. Tečaj je brezplačen.

Tečaj se bo osredotočal na to, kako in zakaj zmanjšati nastajanje odpadkov in kako čim dlje ohranjati vrednost proizvodov in virov, kar bo ključnega pomena pri uresničevanju Agende 2030. Za ilustracijo bodo uporabljeni teoretični in praktični primeri. Tečaj bo vseboval številne primere iz resničnega sveta in bo vključeval orodja, uporabna za širitev krožnega gospodarstva. Prispevke bodo prispevali govorci OZN, think tankov, zasebnega sektorja in akademskega kroga.

Ob zaključku tečaja bodo udeleženci lahko:

  • pokazali povezavo med strategijami krožnega gospodarstva in njihovim potencialom pri uresničevanju Agende 2030
  • pojasnili diagram krožnosti
  • pripravili načrt za sistemsko odstranjevanje onesnaževanja iz življenskega cikla izdelkov in storitev
  • razumeli načine, kako lahko ohranjamo vrednost izdelkov
  • prepoznali vrednost urbanih ekosistemov kot vozlišč za obnovo naravnih sistemov

V okviru tečaja je izbrano najbolj kakovostno učno gradivo, ki zagotavlja najboljše učne rezultate. Tečaji so posebej prilagojeni potrebam strokovnjakov, ki jih zanima razvijanje veščin za napredovanje njihove kariere ali poglabljanje znanja o določenem predmetu. Združujejo samostojne študijske module z uporabnimi učnimi komponentami, kot so študije primerov, interaktivne vaje in skupinsko delo. Udeleženci bodo tudi sodelovali v moderiranih diskusijah, na voljo pa jim bodo posnetki seminarjev, s čimer bo zagotovljena fleksibilnost.

Strokovnjak bo usmerjal in pomagal udeležencem tekom celotnega tečaja in jim v realnem času zagotavljal povratne informacije o dejavnostih in vajah. Uporabniku prijazna platforma ponuja učencem, da se povežejo s posamezniki iz različnih okolij, s čimer spodbujajo vzajemno učenje. Udeleženci lahko večinoma sami določijo svoj tedenski načrt učenja. Tečaji trajajo pet tednov in zahtevajo šest ur dela na teden.

Tečaj je namenjen osebju OZN, regionalnim predstavnikom, predstavnikom vlad, strokovnjakom na področju razvoja in članom civilne družbe, akademskega kroga in fundacij.

UNSSC bo v svojem izbirnem postopku upošteval obseg, cilje in pričakovane rezultate tečaja ter pripravil posebna merila za udeležence tečaja. Kriteriji vključujejo ocenitev motivacije, poklicnih izkušenj in znanj, zavzetosti organizacij, raznolikost, potencial za prihodnje delo in pripravljenost prispevati k tečaju.

Zainteresirani posamezniki se prijavite na tečaj s spletno prijavnico, z jasnim motivacijskim pismom in s kratkim pojasnilom, kako mu/ji bo tečaj koristil in kakšen bo lasten prispevek k obogatitvi tečaja. Spletni tečaj je brezplačen.

Translate »