Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade

18. 07. 2016 | Novice, Slovenska filantropija

Po uspešni objavi drugega spletnega kataloga poletnih prostovoljskih aktivnosti za srednješolce vas Slovenska filantropija k naslednjemu koraku promocije prostovoljstva med mladimi – k skupni pripravi spletnega kataloga za mlade, ki bo zbral aktivnosti mladim prijaznih prostovoljskih organizacij za novo šolsko leto.

Povabilo je odziv na trende v sodobni družbi, ki je vse bolj individualizirana in vse manj solidarna. Strokovnjaki z različnih področij namreč ugotavljajo, da odraščajoče generacije potrebujejo izkušnje sodelovanja, povezovanja in prizadevanja za skupno dobro, saj so življenjske zgodbe mladih usmerjene predvsem v doseganje osebnega uspeha. Prostovoljske organizacije in mentorji prostovoljstva na šolah imajo zato izjemno pomembno vlogo, v kateri lahko bistveno pripomorejo k boljši socializaciji otrok in mladih, s tem pa k bolj solidarni družbi prihodnosti.

Pred začetkom šolskega leta vse šole spomnijo na pomembnost prostovoljskih aktivnosti. Nekatere ne poznajo vseh prostovoljskih programov, primernih za mlade, zato bi jim radi stopili naproti s  zbrano ponudbo.

Pri pripravi ponudbe prostovoljskih aktivnosti razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev:

  • o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih
  • in o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Sami se odločite, ali ste pripravljeni delati samo s srednješolci ali tudi z osnovnošolci, kar boste označili v prijavnici.

Celotno ponudbo bomo v prvih dneh septembra posredovali šolam in objavili na portalu www.prostovoljstvo.org.

Za objavo ponudbe v katalogu potrebujete znak mladim prijazna prostovoljska organizacija, ki dokazuje, da znate dobro mentorsko poskrbeti za mlade: opremite jih z vsemi potrebnimi informacijami, znanji in veščinami, jim nudite ustrezno podporo, jih spodbujate in znate ovrednotiti njihov prispevek v dobro drugih, pa tudi spremljati njihov razvoj.

Če ste znak že pridobili, ne pošiljajte izpolnjene izjave ponovno; če znaka še nimate, ga lahko pridobite tako, da izpolnite pogoje, zapisane v priloženi izjavi, in nam jo izpolnjeno in podpisano  skenirano pošljete po e-pošti.

Kontaktna oseba za pripravo kataloga za novo šolsko leto je Nevenka Alja Gladek, prijavnice pa pošljite v Word obliki (ki nam omogoča kopiranje in urejanje vsebine vaše prijave brez težav) na naslov slovenska@filantropija.org do petka, 26. avgusta 2016. Katalog bo lepši, če boste dodali še kakšno fotografijo.

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Usoda vode je v naših rokah

Usoda vode je v naših rokah

Aktivisti Umanotere, Inštituta 8. marec in Cipre, ki so uspešno zbrali podpise za razpis referenduma o vodi, zdaj skušajo državljane seznaniti z različnimi možnostmi glasovanja na referendumu v nedeljo, 11. julija.  Ker je bil med omejevanjem pravice do referenduma...

read more