Več kot 70 ministrov in namestnikov ministrov ter 2.800 deležnikov s področij izobraževanja in okolja se je udeležilo virtualne tridnevne konference, ki je potekala od 17. do 19. maja. Na konferenci je aktivno sodelovala tudi vodja področja za globalno učenje pri Platformi SLOGA – kot del slovenske delegacije in kot predstavnica mreže Bridge 47.

Konferenco, ki jo je prek spleta spremljalo več kot 10.000 gledalcev, je organiziral Unesco v sodelovanju z nemškim zveznim ministrstvom za izobraževanje in raziskave ter nemško komisijo za Unesco kot svetovalno partnerico. Za namene konference je zaživela tudi posebna platforma, ki obiskovalcem omogoča ogled izjav ministrov, videoposnetkov dogodkov in obisk virtualne tržnice.

Kot smo poročali, sta Bridge 47, katerega partner je tudi Platforma SLOGA, in Center za globalne državljane Ban Ki-moon (Ban Ki-moon Centre for Global Citizens) združila moči pri organizaciji globalnega dogodka z naslovom “Transformativno izobraževanje – izvajanje globalnega cilja 4.7 “, ki je potekal na virtualni tržnici prvi dan konference.

Najpomembnejši izkupiček konference je sprejeta Berlinska deklaracijo o izobraževanju za trajnostni razvoj.

Proces se nadaljuje z regionalnimi posvetovanji o izobraževanju za trajnostni razvoj. Posvetovanje za Evropo in Severno Ameriko bo potekalo 25. maja 2021, med 14:30 in 16:00. Prijave so odprte prek te povezave.

Pripravila: PV

Ilustracija: UNESCO ESD konferenca


Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 12 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Translate »