Slovenska Karitas začenja svojo 17. letno dobrodelno akcijo “Ne pozabimo” za pomoč najrevnejšim v jugovzhodni Evropi, z osredotočenostjo na Bosno in Hercegovino, Srbijo, Severno Makedonijo ter Albanijo.

Akcija se odvija v ozadju gospodarske recesije, ki je povečala revščino in število brezposelnih, zlasti med mladimi. Lokalne Karitas in cerkvene ustanove se soočajo s skoraj podvojitvijo prosilcev za pomoč v zadnjih dveh letih. Zbrana sredstva se uporabljajo za različne programe, vključno z ljudskimi kuhinjami, pomočjo pri hrani, šolskimi potrebščinami, ambulantami in obnovo domov. Partnerstva s škofijskimi Karitas iz drugih držav omogočajo različne oblike pomoči, vključno s šolanjem, hrano in obnovo domov. Dodatno, projekt s partnerji v Srbiji cilja na krepitev podjetništva in vloge kmečkih žensk v izbranih občinah. Slovenska Karitas vabi vse, da se pridružijo solidarnosti in prispevajo k boljšemu jutri za tiste v stiski v JV Evropi.

Darovalce pozivajo, da prispevajo na naslednji račun s pripisom “Pomoč JV Evropa” ali na QR kodo za darovanje

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761
Namen: Pomoč JV Evropa
Sklic: 00 2518
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Več informacij v tem sporočilu za javnost

Za dodatna vprašanja je na voljo, Jana Lampe, 031 344 481, jana.lampe@karitas.si

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »