Letos kampanja ob svetovnem dnevu humanitarne pomoči združuje svetovno humanitarno skupnost ob dvajseti obletnici napada na sedež ZN v Bagdadu v Iraku in kaže neomajno zavezanost k zagotavljanju storitev za skupnosti, ki jim služi, ne glede na to, kdo, kje in kaj.

Humanitarni delavci nimajo drugega namena kot reševati in varovati življenja ter zagotavljati osnovne življenjske potrebščine, stojijo z ramo ob rami s skupnostmi, ki jim služijo, in prinašajo upanje.

19. avgusta bodo počastili humanitarce po vsem svetu, ki si prizadevajo zadovoljiti vedno večje globalne potrebe. Ne glede na nevarnost ali stisko se humanitarni delavci podajo globoko v regije, ki jih je prizadela nesreča, in na prve bojne črte spopadov, kjer si prizadevajo rešiti in zaščititi ljudi v stiski.

Humanitarce združuje skupno poslanstvo reševanja in zaščite življenj. Nikoli ne bodo sklepali kompromisov glede humanitarnih načel in si vedno prizadevajo sprejemati najboljše odločitve za ljudi, ki jim služijo. Humanitarno delo je sicer težko in nevarno, vendar humanitarci ne odnehajo pri svoji zavezi, da premagujejo izzive in ljudem v stiski zagotavljali pomoč, ki rešuje življenja, #NoMatterWhat.

Temeljna načela humanitarnih delavcev so humanost, nepristranskost, nevtralnost in neodvisnost. Pridružite se kampanji #NoMatterWhat in se seznanite s temi načeli, ki usmerjajo njihovo delo.

Več na United Nations.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

Translate »