Včeraj, 16. maja 2024, je Mirovni Inštitut organiziral razpravo o prihodnosti demokracije z evropskimi poslanskimi kandidati za volitve 2024.

Razprava je vključevala predstavnike osmih strank (Nova Slovenija, Socialni demokrati, Slovenska ljudska stranka, Gibanje Svoboda, Demokratična stranka upokojencev in Dobra država, Levica, Nič od tega in Vesna), ki so razpravljali o evropski demokraciji, skupni evropski identiteti, svobodi medijev in boju proti dezinformacijam. Poseben poudarek je bil na privabljanju mladih k volitvam.

Na vprašanje predstavnika platforme SLOGA o prioritetah EU na področju zunanje politike in uradne razvojne pomoči (URP), so se kandidati strinjali, da je URP ključna za krepitev kapacitet partnerskih držav in zmanjševanje globalnih neravnovesij. SLOGA bo še naprej informirala kandidate o mednarodnem razvoju, globalnem učenju in humanitarni pomoči.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »