Prvi svetovni vrh Svetovne zdravstvene organizacije o tradicionalni medicini bo potekal 17. in 18. avgusta 2023 v Gandhinagarju v Gudžaratu v Indiji.

Potekal bo vzporedno s srečanjem ministrov za zdravje držav skupine G20, da bi spodbudili politično zavezanost in z dokazi podprto ukrepanje na področju tradicionalne medicine, ki je za milijone ljudi po vsem svetu prva pomoč pri reševanju njihovih potreb po zdravju in dobrem počutju.

Svetovni vrh bosta soorganizirali Svetovna zdravstvena organizacija in indijska vlada, ki bo leta 2023 predsedovala skupini G20. To bo platforma za vse zainteresirane strani, vključno z delavci, uporabniki in skupnostmi tradicionalne medicine, nacionalnimi oblikovalci politik, mednarodnimi organizacijami, akademiki, zasebnim sektorjem in organizacijami civilne družbe, da si izmenjajo najboljše prakse ter dokaze, podatke in inovacije, ki spreminjajo razumevanje o prispevku tradicionalne medicine k zdravju in trajnostnemu razvoju.

Tradicionalna in alternativna medicina sta že stoletja sestavni vir zdravja v gospodinjstvih in skupnostih. Bili sta predhodnica klasične medicine in znanosti, saj sta postavili temelje konvencionalnim medicinskim izsledkom. Približno 40 % farmacevtskih izdelkov danes temelji na naravnih proizvodih, prelomna zdravila pa izhajajo iz tradicionalne medicine, vključno z aspirinom, artemisininom in zdravili za zdravljenje raka pri otrocih.

Več na developmentaid.org

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

 

Translate »