V sklopu projekta PROTEUS “Protecting EU Values and Fundamental Rights through Public Participation and Civil Society Assistance in Central Europe“, katere nosilec je Transatlantic Fundacija (TF) je SLOGA objavila javni poziv NVO za prijavo na usposabljanja za krepitev zmogljivosti in podporo civilnemu aktivizmu ter vključenost.

Cilj javnega poziva je spodbujati civilni aktivizem in sodelovanje državljanov, še posebej tistih, ki prihajajo iz primestnih območij Slovenije.

Platforma SLOGA bo v okviru tega poziva organizirala pet usposabljanj. Po uspešnem zaključku vsakega usposabljanja bodo kandidatom omogočene prijave na poziv za mikrogranting, kar odpre možnost pridobitve nepovratnih sredstev za uresničitev njihovih projektov.

Prvo usposabljanje: Spletna komunikacija, zagovorništvo in ozaveščanje (Februar 2024)

Ime usposabljanja: Storrytelling and narratives

Upravičeni prijavitelji: Upravičene organizacije so civilnodružbene organizacije in druge nepridobitne organizacije v skladu z 2. členom Zakona o nevladnih organizacijah.

ROK za prijavo: 22. januar 2024

Prijave:
Za prijavo na usposabljanja izpolnite PROTEUS – prijavni obrazec in ga pošljite po elektronski pošti na naslov: applications@sloga-platform.org. Kandidati se samostojno prijavijo na vsako želeno usposabljanje. Lahko izberete poljubno število usposabljanj.

Razpisna komisija zaseda 10 dni pred posameznim modulom usposabljanja in vas v roku 3 dneh po zasedanju obvešča o izbiri.

Kdaj:

  • 1. februar od 9.00 do 16.00 in
  • 2. februar od 9.00 do 13.00.

Kje: Hotel Mitra, Prešernova ulica 6, 2250 Ptuj.

Oblika izobraževanja: V ŽIVO

Jezik izobraževanja: ANGLEŠKI

Predavateljica: Ľubica Stanek; je soustanoviteljica prestižne novinarske nagrade in Sklada za preiskovalno novinarstvo (NOS-OSF). Med njenimi najvidnejšimi komunikacijskimi dosežki so kampanje javne službe proti spletnemu sovražnemu govoru (NOS-OSF): Tell it to my face, But Won’t Hide Your Hate, mednarodna kampanja I Don’t Masturhate in kampanja proti predsodkom Blind Trips. Sodelovala je pri nastajanju televizijske pogovorne oddaje Silná zostava (RTVS) in nato delala kot producentka vsebin, strokovnjakinja in scenaristka, za kar je prejela več novinarskih nagrad.

Izobraževanje je brezplačno.

Izbranim kandidatom so kriti naslednji stroški:

  • Potni stroški do višine cene vozovnice javnega potniškega prometa.
  • Stroški bivanja.
  • Stroški prehrane.

Vabljeni k prijavi.

Translate »