Agencije ZN se na Madagaskarju spopadajo z zapletenimi izzivi podnebnih sprememb, humanitarnih kriz in nerazvitosti. Da bi učinkovito podprle ranljive skupine prebivalstva, se usmerjajo v integrirane pristope, ki združujejo humanitarno pomoč s prizadevanji za trajnostni razvoj.

S pomočjo osredotočanja virov na “konvergenčnih območjih” in spodbujanjem partnerstev med različnimi zainteresiranimi stranmi, vključno z vlado, zasebnim sektorjem in skupnostmi, želijo povečati odpornost in obravnavati temeljna strukturna vprašanja. Ta celostni pristop, znan kot humanitarna in razvojna povezava, poudarja medsebojno povezanost miru, razvoja in humanitarnih potreb. Z usklajenim delovanjem in dolgoročnimi naložbami si prizadevajo prekiniti krog odvisnosti in spodbujati trajnostni razvoj na Madagaskarju.

Celoten članek je na voljo na spletni strani UN News.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »