Od 13. do 17. maja 2024, poteka konferenca FORUS, kjer so zbrani predstavniki civilne družbe iz več kot 65 držav v Gaboroneu v Bocvani na generalni skupščini.

Namen tega dogodka, ki je organiziran skupaj z Bocvanskim svetom nevladnih organizacij in Južnoafriškim svetom nevladnih organizacij, je izmenjava spoznanj in strategij za reševanje globalnih izzivov, kot sta zmanjševanje državljanskih prostorov in vpliv digitalizacije.

Na skupščini, na kateri sodeluje tudi Max Zimani, predstavnik organizacije SLOGA, se osredotočajo na trajnostni razvoj, predvidevanje prihodnosti in vlogo tehnologije v civilni družbi. Razprave bodo obravnavale financiranje trajnostnega razvoja, spremljanje ciljev trajnostnega razvoja in spodbujanje globalne solidarnosti med organizacijami civilne družbe.

Udeležili se bodo tudi visoki predstavniki ZN, EU in drugih zainteresiranih strani, ki bodo podprli prizadevanja za povečanje vpliva civilne družbe po vsem svetu.

Več informacij je na voljo na spletni strani FORUS

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »