Med 2. 10. 2023 in 6. 10. 2023 bodo v Ljubljani potekali 11. slovenski razvojni dnevi. V letošnjem letu bo z njimi potekal tudi 1. slovenski humanitarni forum.

Osrednji dogodek s paneloma na visoki ravni bo potekal v ponedeljek, 2. oktobra 2023, v Ljubljani.  Na dopoldanskih panelih, ki bodo posvečeni izzivom razvojnega sodelovanja s partnerskimi državami, bodo visoki gostje iz Evropske unije, mednarodnih organizacij, evropske konfederacije nevladnih organizacij ter predstavniki domače strokovne javnosti razpravljali o novih vizijah in partnerstvih razvojnega sodelovanja v času naraščajočih globalnih kriz ter nevarnosti za mir, varnost in spoštovanje človekovih pravic. Popoldne bo namenjeno odprtju prvemu slovenskemu humanitarnemu forumu, na katerem bodo domači in tuji gostje predstavili svoje izkušnje humanitarnega delovanja na terenu, predlagali pa tudi načine, kako okrepiti slovenske izvajalce humanitarne pomoči, da se bodo samostojno in v partnerstvih še učinkoviteje odzivali na humanitarne krize v svetu.

3. oktober bo posvečen razpravam o vključevanju zasebnega sektorja v mednarodno razvojno sodelovanje in predstavitvi strategije Global Gateway. V sklopu Slovenskih razvojnih dni bo mednarodna organizacija Center za razvoj financ (CEF) na svojem sedežu v Ljubljani od 4. do 6. oktobra gostila letno srečanje mednarodne mreže razvojnih organizacij learn4dev. V prvem oktobrskem tednu bo prav tako otvoritev razstave na prostem z obrazi slovenskega razvojnega sodelovanja. Razstava bo na ogled do sredine novembra.

11. Slovenske razvojne dneve pripravlja Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v sodelovanju s Platformo SLOGA, Slovensko karitas in CEF ter v okviru Sklada za bilateralne odnose Norveškega finančnega mehanizma.

Za registracijo za dogodek, ki bo 2. oktobra se prosimo prijavite TUKAJ.

Za registracijo za dogodek, ki bo 3. oktobra se prosimo prijavite TUKAJ.

Vir: gov.si


Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

Translate »