Agencije ZN so v četrtek, 10. 8. 2023, pozvale k boljšemu dostopu do varnih in rednih poti za migracije in azil v Evropski uniji, potem ko je še ena smrtonosna ladijska nesreča v Sredozemlju zahtevala več deset življenj.

Število smrtnih žrtev brodolomov v osrednjem Sredozemlju še narašča. Po podatkih projekta IOM o pogrešanih migrantih je bilo do zdaj v letu 2023 na osrednji sredozemski poti prijavljenih več kot 1 800 mrtvih ali pogrešanih oseb. Ta pot predstavlja več kot 75 odstotkov vseh žrtev v celotnem Sredozemlju v zadnjih desetih letih.

Nesrečno plovilo – železna barka – se je odpravilo iz Sfaxa v Tuniziji, vendar so njegovo pot prekinili neizprosni valovi. Zaradi nevarnih vremenskih razmer je plovba z železnimi plovili še posebej nevarna, so povedale agencije ZN.

Več na spletni strani UN News.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

 

 

Translate »