Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Zaživela spletna kampanja #AllInForIntegration

20. 06. 2017 | Mirovni inštitut, Novice

Ob svetovnem dnevu beguncev so organizacije, ki izvajajo raziskovalni projekt NIEM, začele s kampanjo na družbenih omrežjih pod nazivom #AllInForIntegration. Namen kampanje je opozoriti na potrebo po bolj učinkoviti in integracijski politiki, ki bo bolje naslovila potrebe beguncev na področju vključevanja v družbo.

Prek ključne besede #AllInForIntegration, raziskovalci, raziskovalke, podpornice in podporniki, vključeni v kampanjo,  objavljamo svoje fotografije z napisom #AllInForIntegration.

Po Evropi potekajo številne dobre prakse na področju vključevanja. V Nemčiji se nekatere ženske iz Sirije prvič v življenju učijo voziti kolo, kar v njihova življenja vnaša dostojanstvo in neodvisnost. Begunski otroci v Grčiji se udeležujejo tečajev računalništva in programiranja. Begunci iz Afganistana se v Švedsko družbo vključujejo prek igranja kriketa. Na Poljskem pa se begunce iz konfliktnih območij udeležujejo večkulturnih večerih, ki hkrati odpirajo prostor za družbeni dialog.

Kot je razvidno iz teh primerov, se integracija beguncev v Evropski uniji lahko odvija na različne načine, s ciljem, da bi imela čim bolj dolgoročne učinke.

Glede na izzive na področju skupne evropske azilne politike in pomanjkanje integracijskih politik v nekaterih državah članicah, vključevanje ne bi bilo možno brez sodelovanja stotin nevladnih organizacij, javnih institucij, lokalnih skupnosti in zasebnih akterjev, ki preprečujejo družbeno marginalizacijo beguncev.

Kampanja #AllInForIntegration na družbenih omrežjih poteka v okviru projekta NIEM, ki se izvaja od leta 2016. Projekt “Nacionalni mehanizem za evalvacijo integracije (NIEM)” je šestletni transnacionalni projekt, v okviru katerega si prizadevamo za izboljšanje soočanja vseh akterjev na področju vključevanja beguncev, v 15 državah članicah EU, s ključnimi izzivi na tem področju in za izboljšanje integracijske izkušnje za osebe z mednarodno zaščito.

Več informacij o kampanji na družbenih omrežjih

Več informacijo projektu NIEM

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Podnebni pakt: Dan za dejanja

Podnebni pakt: Dan za dejanja

V torek, 29. junija se lahko pridružite  vseevropski pobudi in spletnem dogodku Podnebni pakt: Dan za dejanja. Po spletu bo potekal vseevropski dogodek Moj svet. Moj prispevek. Naš planet. Na slovenskem dogodku Podnebni park doma pa bodo nastopali ambasadorji...

read more
Sodeluj v ClimateADAPT

Sodeluj v ClimateADAPT

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih...

read more