Martin Griffiths, vodja ZN za nujno pomoč, je na Evropskem humanitarnem forumu 2024 poudaril, da je treba bistveno spremeniti način zagotavljanja humanitarne pomoči.

Poudaril je, da je treba razumeti dejanske potrebe prebivalcev, ki so jih prizadele krize, in sprejeti bolj proaktiven pristop. Griffiths je poudaril, da je treba prisluhniti glasovom prizadetih, in se zavzel za hitrejše in prožnejše financiranje, namenjeno zlasti lokalnim akterjem. Opozoril je na zaskrbljujoče pomanjkanje sredstev za humanitarna prizadevanja, ki ga ponazarjajo razmere v Sudanu.

Poleg tega je Griffiths poudaril, da je za učinkovito reševanje izzivov pomembno odpraviti silose med humanitarnim, razvojnim in podnebnim finančnim sektorjem ter poudariti sodelovanje in naložbe skupnosti.

Več na spletni UN News

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »