Društvo Focus, ki je član SLOGE, občina Hrastnik in Energetska zadruga Zeleni Hrastnik, vabijo na odprtje prve skupnostne samooskrbne sončne elektrarne v Sloveniji, imenovane Sončna šola Hrastnik.

Kdaj? 23. januarja ob 12. uri

Kje? pri OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik

Elektrarna s 300 kW moči bo oskrbovala 15 gospodinjstev, tri javne stavbe in dva lokalna gospodarska objekta, pri čemer bo posebnost njenega modela skupnostne samooskrbe omogočila, da koristi ostanejo v lokalni skupnosti. Projekt, podprt v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, bo nagovorjen s strani ministra Bojana Kumerja, župana Marka Funkla, predsednika Energetske zadruge Zeleni Hrastnik Božidarja Rogliča ter Boštjana Remica iz društva Focus.

To je prvi korak k večji lokalni samooskrbi iz obnovljivih virov energije, s čimer se spodbuja demokratično sodelovanje lokalnih skupnosti v energetski preobrazbi.

Informacijo o prisotnosti posredujte na email darja@focus.si

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »