Focus, društvo za sonaraven razvoj, ki je član platforme SLOGA, Društvo za opazovanje in
proučevanje ptic Slovenije in CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, vabi na strokovni posvet o Vlogi gozdnih ekosistemov v luči podnebnih sprememb.

KDAJ? sreda, 6. december 2023 med 9. in 16. uro

KJE? Slovenski etnografski muzej (upravna stavba) – Metelkova 2, Ljubljana

Koristi gozdov so večplastne: omogočajo filtracijo vode in zraka, skladiščijo ogljik, ohranjanjo zemljo za pridobivanje hrane, zdravil in surovin. Gozdovi so vse bolj ogroženi zaradi posledic podnebne krize, ki vključujejo poškodbe zaradi abiotičnih dejavnikov, insektov, bolezni ter spremembe v biodiverziteti, vegetacijskih pasovih in genetskem potencialu gozdov. To vodi v zmanjšanje zalog ogljika in oslabitev varovalne funkcije gozdov.

Posvet bo obravnaval globalni in evropski vidik ter se osredotočil na slovenski gozd, še posebej v kontekstu podnebnih sprememb in pomena vzpostavljanja zaščitenih območij. Poudarek bo na prihodnosti slovenskega gozda, s Pio Höfferle iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije kot voditeljico, pri čemer bo potekal v slovenščini in angleščini s tolmačenjem med jezikoma.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa je obvezna predhodna prijava.
Prijave sprejemamo do 4. decembra, na tem prijavnem obrazcu.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »