Če si star med 18 in 22 let ter te zanimajo potovanja v države Evropske unije, se zanimaš za razvoj sveta, verjameš v boljše soočanje s podnebno krizo in migracijami ter te zanimajo umetniške metode dela. Društvo Humanitas, ki je član SLOGE, in KUD Transformator, vabita na predstavitev projekta “Moje volitve, moja EU”.

Kdaj? 24. januarja ob 16. uri

Kje? Vetrinjski dvorec v Mariboru

Na dogodku boste imeli priložnost spoznati vsebino, potek in poslanstvo projekta. Program vključuje predstavitev projekta, nagovor o pomembnosti aktivnega državljanstva v EU, interaktivno vajo o aktivnem državljanstvu, delavnico gledališča za družbene spremembe ter možnost prijav in vprašanj ob kavi in prigrizkih.

Projekt “Moje volitve, moja EU” si prizadeva okrepiti evropsko aktivno državljanstvo in spodbuditi mlade k udeležbi na volitvah v Evropski parlament. V letu 2024 nameravajo zbrati skupino mladih iz Slovenije, Italije, Avstrije, Češke in Poljske, ki bodo sodelovali pri večdnevnih delavnicah v teh državah, krepili znanje o podnebni krizi in migracijah ter razvijali veščine samoizražanja in aktivizma.

Več informacij v sporočilu za javnost

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

 

Translate »