Na SLOGA, platformi nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč smo v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravili potujočo razstavo “Zgodbe pozitivnih sprememb”, s katero želimo ozaveščati mlade, širšo in strokovno javnost o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči.

Ob odprtju razstave bo organizirana tudi okrogla miza s sogovorniki na temo migracij, vpliva klimatskih sprememb nanje in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Potujoča razstava “Zgodbe pozitivnih sprememb” z okroglo mizo nadaljuje svojo pot. Gremo v TRBOVLJE.

KDAJ? v petek, 17. 11. 2023, ob 11. uri

KJE? v domu Svobode, v Trbovljah (pevska soba)

Razstava prikazuje projekte in primere dobrih praks nevladnih organizacij, s katerimi le-te odgovarjajo na izzive sedanjega časa, z migracijami na čelu. Migracije so naša realnost in vplivajo tako na države prihoda kot na države, iz katerih ljudje odhajajo. Kako te izzive nasloviti bo vsekakor eno izmed vprašanj okrogle mize, ki bo potekala ob otvoritvi fotografske razstave.

Gostji bosta Manja Golobič, svetovalna delavka na Osnovni šoli Tončke Čeč Trbovlje, kjer se že nekaj let ukvarjajo z vključevanjem tujcev v učno okolje ter Vesna Lenić Kreže, ki bo z nami delila svojo zgodbo, ki jo je pripeljala v Trbovlje. Dogodek bo povezovala Nataša Novak, vodja komuniciranja na SLOGA platformi.

Vabljeni k prijavi kot slušatelj okrogle mize, ki bo v petek, 17. 11. 2023, od 11. uri TUKAJ

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »