Na SLOGA, platformi nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč smo v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravili potujočo razstavo “Zgodbe pozitivnih sprememb”, s katero želimo ozaveščati mlade, širšo in strokovno javnost o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči.

Ob odprtju razstave bo organizirana tudi okrogla miza s sogovorniki na temo migracij in pomena mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Potujoča razstava “Zgodbe pozitivnih sprememb” z okroglo mizo nadaljuje svojo pot. Gremo na Ptuj.

KDAJ? V torek, 28. 11. 2023, ob 13. uri

KJE? V hotelu Mitra, Prešernova ulica 6, na Ptuju

Razstava prikazuje projekte in primere dobrih praks slovenskih nevladnih organizacij, s katerimi le-te odgovarjajo na izzive sedanjega časa, z migracijami na čelu. Migracije so naša realnost in vplivajo tako na države prihoda kot na države, iz katerih ljudje odhajajo. Kako te izzive nasloviti bo vsekakor eno izmed vprašanj okrogle mize, ki bo potekala ob otvoritvi fotografske razstave.

Gosti bodo:

  • Robert Križanič, direktor Povoda, zavoda za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi; moderator in predstavitev dejavnosti Zavoda Povod iz Ptuja na področjih mednarodnega razvojnega sodelovanja in migracij
  • Samar Zughool iz zavoda za trajnostno bivanje Reka Si; Medkulturna raziskovalka, ki se osredotoča na teme povezane z integracijo načela enakosti spolov in migracijami. Predstavljena bo Agenda za mir in varnost žensk v zvezi z migracijami, razseljevanjem in trenutnim stopnjevanjem humanitarnih kriz v Evro-sredozemski regiji (v angleškem jeziku)
  • Max Zimani, direktor platforme SLOGA; pomen in delo slovenskih nevladnih organizacij na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in migracij
  • Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p; predstavitev projekta CIVILHOOD

robert križanič               samar                              štefan

 

 

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »