Potujoča razstava “S cilji trajnostnega razvoja do sprememb” z okroglo mizo bo svojo pot začela v TRBOVLJAH.

Na SLOGA, platformi nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč smo v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravili potujočo razstavo “S cilji trajnostnega razvoja do sprememb”, s katero želimo ozaveščati mlade, širšo in strokovno javnost o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanja in humanitarni pomoči.

Ob odprtju razstave bo organizirana tudi okrogla miza s sogovorniki na temo ciljev trajnostnega razvoja.

Okrogla miza:

  • KDAJ? v SREDO, 24. 4. 2024, ob 10. uri
  • KJE?: Dom upokojencev Franc SALAMON Trbovlje, Kolonija 1. maja 21, 1420 Trbovlje

Razstava prikazuje projekte in primere dobrih praks nevladnih organizacij, s katerimi le-te odgovarjajo na izzive sedanjega časa. Združeni narodi so leta 2015 sprejeli agendo za trajnostni razvoj do leta 2030. Temelji na 17 ciljih trajnostnega razvoja(opens in new window) s 169 podcilji, ki se spremljajo z 232 kazalniki. Cilj agende je doseči socialni, gospodarski in okoljski trajnostni razvoj po vsem svetu do leta 2030.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »