Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije vljudno vabi, da se jim pridružite na odprtju razstave “Esenca človeštva”

Kdaj? v torek, 6. februarja 2024, ob 14. uri

Kje? ulica škofa Maksimilijana Držečnika v središču Maribora

Slovenija je solidarna država in se odziva na številne svetovne krize, nesreče in druge izzive. Z razvojnim sodelovanjem prispeva h globalni solidarnosti, trajnostnemu razvoju ter miru v svetu. S humanitarno pomočjo rešuje človeška življenja, preprečuje in lajša trpljenje ljudi ter ohranja človeško dostojanstvo v naravnih nesrečah, konfliktih in drugih izrednih razmerah.

Za slovenskimi razvojnimi in humanitarnimi projekti stojijo posamezniki, ustanove in organizacije. Najpogosteje niso v soju žarometov, njihovo predano delo pa na bolje spreminja življenja tisočev ljudi. Na razstavi so predstavljeni nekateri od njih, a naša razvojna skupnost jih šteje še mnogo več.

Razstava na prostem bo na ogled do 31. marca 2024.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »