V okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno II,  ki ga financira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, je  izšla 35. številka SLOGOPISA na temo človekovih pravic.

V tej izdaji SLOGOPIS-a raziskujemo raznoliko pokrajino človekovih pravic, pregledujemo moč solidarnosti, transformativni potencial globalnega učenja, sočutno delovanje, ki je vgrajeno v humanitarno pomoč in ključno vlogo nevladnih organizacij kot varuhov zaščite najšibkejših članov družbe.
V svetu, zaznamovanem z delitvami in nesoglasji, solidarnost izstopa kot močna sila, ki nezadržno vodi v pozitivne spremembe, bodisi v izzivanju represivnih sistemov, zagovarjanju marginaliziranih skupnosti ali povečevanju glasov odrinjenih, zagovarjanju marginaliziranih skupnosti ali povečevanju glasov odrinjenih, solidarnost udejanja skupno moč človeštva, združenega v boju za pravičnost in enakost.

SLOGOPIS-35

Želimo vam prijetno branje!

35. številka Slogopisa je izšla v okviru projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno II, ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »