Mirovni inštitut vabi na brezplačno usposabljanje “Aktivni opazovalec / aktivna opazovalka: Kako se odzvati v primerih rasizma, diskriminacije in diskriminatornega nadlegovanja?”.

Kdaj? v torek, 12.3.2024, med 10. in 13. uro

Kje? v Narodnem muzeju Slovenije Metelkova v Ljubljani

Usposabljanje bo vodila ekipa strokovnjakov in pokrivalo tri module: Uvod v rasizem, diskriminacijo in opazovalce, Kaj so aktivni opazovalci in katere so prepreke ter Ukrepanje aktivnih opazovalcev in kaj pomaga. Cilj je usvojiti pristop aktivnega opazovanja ter izboljšati pripravljenost za odzivanje na dejanja diskriminacije. Število mest je omejeno na 20, zato je prijava obvezna.

Usposabljanje je del projekta Mesto za vsakogar – Odgovorno delovanje za vključujoče lokalne skupnosti (CIFER), ki spodbuja integracijo migrantskega prebivalstva in protirasistične politike na lokalni ravni.

Več informacij je na voljo na spletni strani Mirovnega Inštituta

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »