Projekt “Za našo boljšo prihodnost – izobraževanje in ozaveščanje o pravicah otrok in žensk v BiH”, ki ga je izvedel član SLOGE, Zavod KROG, je uspešno zaključen.

Novembra so izvedli tretje usposabljanje o pravicah žensk in otrok za 50 nosilcev odgovornosti in odločevalcev. Mladinske delavnice o enakosti spolov so bile zaključene v Sarajevu, Tuzli in Bihaću, kjer so tudi potekali zaključni dogodki projekta. Usposabljanja za predstavnike ustanov v Federaciji Bosne in Hercegovine so se osredotočila na pravice otrok, mednarodne dokumente ter mehanizme za zaščito pravic žensk in otrok.

Udeleženci usposabljanj so nato izvedli deset iniciativ v svojih kantonih, osredotočenih na ozaveščanje o spoštovanju pravic žensk in otrok, enakosti spolov ter boju proti nasilju zaradi spola. Mladi prostovoljci, usposobljeni na področju enakosti spolov, pravic otrok in žensk ter prostovoljstva, so izvajali delavnice za sovrstnike iz ruralnih predelov Zeniško-dobojskega kantona. Zaključni dogodki so se osredotočili na uporabo tehnologije pri poučevanju otrok o njihovih pravicah, s poudarkom na spletnih modulih, preizkušenih s strani več kot 400 šolarjev in 100 žensk iz desetih kantonov.

Projekt je bil izveden v sodelovanju z združenjem Medica Zenica in Centrom Nahla za izobraževanje ter je prejel finančno podporo Evropske unije in Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Slovenije.

Več informacij v sporočilu za javnost, ki je dostopen na tej povezavi.

Translate »