Poročilo raziskovalnega centra Sklada ZN za otroke Innocenti razkriva občutno povečanje revščine otrok v 40 najbogatejših državah na svetu med letoma 2014 in 2021.

Čeprav se je v tem obdobju revščina na splošno zmanjšala za skoraj osem odstotkov, je več kot 69 milijonov otrok še vedno živelo v gospodinjstvih, ki so zaslužila manj kot 60 odstotkov povprečnega državnega dohodka. Poljska in Slovenija sta bili pri odpravljanju revščine otrok uspešni, medtem ko so nekatere najbogatejše države zaostajale. Poročilo poudarja trajne posledice revščine v otroštvu, ki vplivajo na izobraževanje, možnosti za zaslužek in splošno zdravje. Poudarja tudi razlike in kaže, da so otroci v enostarševskih družinah ter otroci s posebnimi potrebami ali iz manjšinskih krogov izpostavljeni večjemu tveganju.

Študija priporoča nujno razširitev ukrepov socialne zaščite, vključno z otroškimi in družinskimi dodatki, dostopom do kakovostnih storitev, zaposlitvenimi možnostmi in ciljno usmerjeno podporo ranljivim skupinam, da bi odpravili revščino otrok.

Več na spletni strani United Nations

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »