Že sedemnajsto leto bo med 13. do 19. novembrom 2023, v razširjenem terminu pa celoten november, pri nas potekal Teden globalnega učenja (TGU).  Osrednja tema letošnjega tedna je  “Mir za planet. Planet miru“ TGU je svetovna pobuda za ozaveščanje in poziv k skupnemu premisleku o našem svetu. V tej skupni akciji globalno učenje uporabimo kot orodje solidarnosti in sprememb. V Sloveniji aktivnosti koordinira Platforma SLOGA.

Gre za svetovno kampanjo, ki jo izvajata Center Sever-Jug pri Svetu Evrope in Mreži za globalno učenje v okviru projekta  iLEGEND III sofinanciranega s strani Evropske unije in Sveta Evrope. Namen projekta je ozaveščanje o globalnem izobraževanju kot orodju za solidarnost in prispevanje k bolj trajnostnemu, miroljubnemu in pravičnemu svetu.

Pridruži se drugim globalnim državljanom in prispevaj k bolj trajnostnemu ter pravičnemu svetu. Deli svoje rešitve za spremembo naših navad, načinov življenja, porabe in potrošnje. Prispevaj k iskanju novih načinov izobraževanja in druženja.

Med Tednom globalnega učenja se združujejo vrtcu, šole, fakultete, nevladne in organizacije, lokalne oblasti ter nacionalne vlade, verske organizacije in drugi zainteresirani, ki ozaveščajo o pomembnosti sodelovanja za zaščito našega sveta ter prihodnosti.

V tem tednu se v mnogih evropskih državah zvrstijo številne aktivnosti, namenjene vprašanjem družbene izključenosti, globalne soodvisnosti in solidarnosti. Potekajo razprave in pogovori v živo, festivali kratkih filmov, natečaji, predavanja, delavnice, razstave, kampanje na spletnih omrežjih in še veliko več. Namen vseh aktivnosti je predstaviti pomen globalnega učenja za doseganje uravnoteženega in trajnostnega razvoja sveta.

PRIDRUŽITE SE TEDNU GLOBALNEGA UČENJA!

SVOJO AKTIVNOST PRIJAVITE NA: max.zimani@sloga-platform.org

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »