Vseevropski konzorcij Akademije novega evropskega Bauhausa (NEBA), ki ga vodi Univerza na Primorskem s sedežem na InnoRenew CoE, je bil razglašen za zmagovalca razpisa Evropske komisije za ustanovitev Akademije novega evropskega Bauhausa (NEB).

Ta odločitev potrjuje Slovenijo kot pomembnega akterja na področju zelenega prehoda v evropskem kontekstu. Akademija, sestavljena iz 14 partnerjev iz različnih evropskih držav, bo osredotočena na razvoj novih znanj in spretnosti v gradbeništvu, zlasti v trajnostni gradnji z inovativnimi materiali. Sodelujoči partnerji, med katerimi izstopa Univerza na Primorskem, bodo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami prispevali k regionalnemu in nacionalnemu razvoju na področju gradbeništva. Financiranje projekta zagotavlja Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU), pri čemer je Univerza na Primorskem kot vodilni partner prevzela odgovornost za izvajanje naloge.

Akademija NEB bo spodbujala vrednote, kot so trajnost, estetika in vključenost, ter podpirala izvajanje evropskega zelenega dogovora preko pospeševanja krožnega biogospodarstva.

Več na spletni strani Republike Slovenije

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

 

Translate »