Parlamentarna skupščina Sveta Evrope je skupaj s Knjižnico Václava Havla in Fundacijo Charta 77 odprla kandidature za nagrado Václava Havla za človekove pravice za leto 2024.

Nagrada je bila ustanovljena leta 2013 in je priznanje za zgledna prizadevanja civilne družbe pri spodbujanju človekovih pravic v Evropi in po svetu. Nominacije morajo izkazovati pomemben vpliv na vprašanja človekovih pravic, na primer izboljšanje pogojev za marginalizirane skupine ali razkrivanje sistemskih kršitev. Rok za nominacije je 30. april 2024, prijave pa sprejemajo v angleščini ali francoščini po elektronski pošti. Nagrada v skupni vrednosti 60 000 EUR, pokal in diploma bodo podeljeni oktobra 2024 v Strasbourgu. Med preteklimi prejemniki so bili posamezniki, kot je Osman Kavala, in organizacije, kot je Mladinska pobuda za človekove pravice.

Dodatne podrobnosti, vključno s smernicami za nominacije in kontaktnimi informacijami so na voljo na spletni strani Sveta Evrope.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »