Agencija ZN za zdravje WHO poroča, da na severu Gaze ni delujočih bolnišnic, zato so ranjenci v kritičnem stanju in nujno potrebujejo operacijo.

Razmere so opisane kot hude, saj se zdravstvene ustanove soočajo s pomanjkanjem hrane, goriva in vode. Generalni sekretar ZN António Guterres je pozval k prekinitvi spopadov, da bi olajšali dostavo pomoči, in poudaril, da je treba reševati vse hujšo humanitarno krizo. Svetovni program za hrano opozarja na nevarnost lakote v Gazi, saj več kot četrtina gospodinjstev doživlja “katastrofalno” lakoto. Zaradi hudega pomanjkanja in intenzivnih spopadov je močno omejen dostop do zdravstvenega varstva, kar še povečuje trpljenje prebivalstva.

Kriza se hitro razvija in Združeni narodi opozarjajo, da lahko v naslednjih šestih mesecih, če se bodo razmere nadaljevale, nastopi lakota.

Več na spletni strani UN News

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »