V sklopu projekta PROTEUS “Protecting EU Values and Fundamental Rights through Public Participation and Civil Society Assistance in Central Europe“, katere nosilec je Transatlantic Fundacija (TF) je SLOGA objavila javni poziv NVO za prijavo na usposabljanja za krepitev zmogljivosti in podporo civilnemu aktivizmu ter vključenost.

Cilj javnega poziva je spodbujati civilni aktivizem in sodelovanje državljanov, še posebej tistih, ki prihajajo iz primestnih območij Slovenije.

Platforma SLOGA bo v okviru tega poziva organizirala pet usposabljanj. Po uspešnem zaključku vsakega usposabljanja bodo kandidatom omogočene prijave na poziv za mikrogranting, kar odpre možnost pridobitve nepovratnih sredstev za uresničitev njihovih projektov.

Tretje usposabljanje: Skladnost in upravljanje nevladnih organizacij

Ime usposabljanja: Organisational resiliency

Na tem usposabljanju se bodo udeleženci naučili, kako biti kot organizacija prilagodljiv in odporen na spremembe. Kako interpretirati valove sprememb, krmariti v novih razmerah, delati z različnimi scenariji prihodnosti, oceniti vrste tveganj in vzpostaviti procese, da bo organizacija ohranila svojo agilnost in sposobnost samostojnega odločanja. S primeri in skupno prakso bomo pokazali, kako ločiti enostavne probleme od kompleksnih (“wicked”) in kako se jih lotiti drugače. Ogledali si bomo rešitve, ki presegajo prevladujoče mite o organizacijskih spremembah, in raziskali, kako se pri uvajanju kriznih in načrtovanih sprememb “obrniti” okoli dobro izbrane fiksne točke. Po načelu, da zavest vodi k bolj osredotočenim vprašanjem in ustreznejšim predlogom za organizacijske spremembe, bodo udeleženci tečaja odnesli konkretne nasvete, kako uporabiti koncept odpornosti/prilagodljivosti in ostati osredotočeni na poslanstvo.

Upravičeni prijavitelji: Upravičene organizacije so civilnodružbene organizacije in druge nepridobitne organizacije v skladu z 2. členom Zakona o nevladnih organizacijah.

ROK za prijavo: 22. avgust 2024

Prijave:
Za prijavo na usposabljanja izpolnite PROTEUS – prijavni obrazec in ga pošljite po elektronski pošti na naslov: applications@sloga-platform.org. Kandidati se samostojno prijavijo na vsako želeno usposabljanje. Lahko izberete poljubno število usposabljanj. S prijavnim obrazcem se lahko v naprej prijavite tudi na prihajajoča usposabljanja na tem projektu. Organizacijam, ki so se s prvo prijavo na prijavnem obrazcu že prijavile za prihajajoča usposabljanja in so bile izbrane s strani komisije, se ni potrebno ponovno prijaviti.

Prijave so možne do zapolnitve prostih mest.

Prostih jih je le še 6 mest.

Razpisna komisija bo zasedala 10 dni pred usposabljanjem in vas v roku 3 dneh po zasedanju obvestila o izbiri.

Kdaj:

  • 5. septembra od 10.00 do 17.00 in
  • 6. septembra od 10.00 do 13.00.

Kje: Hostel Pekarna, Ob železnici 16, 2000 Maribor,

Oblika izobraževanja: V ŽIVO

Jezik izobraževanja: ANGLEŠKI

Predavatelj: Filip Vagač, strokovnjak za civilno družbo, moderator in trener je eden od voditeljev žametne revolucije leta 1989 in član Nacionalnega študentskega sveta, predsednik Mladinskega sveta Slovaške, krovne organizacije za otroška in mladinska gibanja na Slovaškem (1991-1996), direktor fundacije Children of Slovakia, največje fundacije za otroke in mlade, ki podeljuje štipendije (1996-2000), prvi sekretar slovaškega veleposlaništva v Washingtonu (med pristopom Slovaške k EU in Natu), 2000-2003, Ashoka, direktor za Srednjo in Vzhodno Evropo 2003-2008, dDirektor CP Consult, svetovalnega podjetja za strukturne sklade EU s sedmimi podružnicami, nekdanji pooblaščenec slovaške vlade za razvoj civilne družbe

Izobraževanje je brezplačno.

Izbranim kandidatom so kriti naslednji stroški:

  • Potni stroški do višine cene vozovnice javnega potniškega prometa.
  • Stroški bivanja v dvoposteljnih sobah (kandidati si delijo sobo z drugim izbranim kandidatom).
  • Stroški prehrane.

Vabljeni k prijavi.

Translate »