V okviru evropskega programa za vključevanje in migracije (EPIM), ki ga financira mreža desetih evropskih fundacij, je objavljen razpis, namenjen sofinanciranju partnerstev med civilnodružbenimi organizacijami, pri čemer je predmet tokratnega razpisa sofinanciranje projektov svetovanja na področju azilnih politik in praks s ciljem, da se zagotovijo humani, pravični in učinkoviti azilni sistemi v državah EU.

Zaprosite lahko za sredstva v višini do 40,000 EUR, in sicer za projekte, ki trajajo do 18 mesecev. V prvi fazi se oddajajo le koncepti oziroma projektne ideje. Če bo vaš predlog vzbudil interes pri članih komisije, pa vas bodo povabili k oddaji celovite projektne prijave.

Posredovane koncepte projektov bodo pregledali vsake tri mesece, s pričetkom 4. maja 2020. Naslednji rok za prijave je 9. septembra  2020.

Na razpis se lahko civilnodružbene organizacije iz držav članic EU, ki delujejo na EU, nacionalni, regionalni ali lokalni ravni. Sofinancirajo se partnerstva, torej morata v projektu sodelovati najmanj dve civilnodružbeni organizaciji. Mednarodno partnerstvo ni nujno, se pa spodbuja. Glede drugih pogojev glej razpisno dokumentacijo.

Vir: CNVOS

Translate »