V organizaciji Zavoda POVOD, Društva Bodi svetloba in Zavoda Reka-Si je 14. septembra 2023 v okviru mednarodne akcije  “Global call to Action Against Poverty (GCAP)” potekal posvet z naslovom “GCAP Ukrepi za trajnostne razvojne cilje”.

Namen posveta je bil predstaviti priporočila nekaterih nevladnih organizacij (NVO) glede nacionalnih prioritet pri uresničevanju trajnostnih razvojnih ciljev (SDGs).

Dogodek je bil organiziran v obliki ljudske skupščine, ki se v tem času odvijajo po vseh celinah sveta.

V prvem delu posveta je predstavnik GCAP Slovenije, Rbin Dewa, predstavil nekatera priporočila za Slovenijo glede izboljšanja učinkovitosti, kot tudi količine, ki jo Slovenija namenja za Uradno razvojno pomoč. V drugem delu je predstavnica zavoda Reka-Si predstavila nekatere mehanizme analize spolov v mednarodnem sodelovanju, nadaljnje potrebe in priporočila.

Vir: Zavod POVOD

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

Translate »