V posebni izdaji Slogopisa je SLOGA naslovila migracije in begunsko krizo. Nova izdaja predstavlja odziv Slovenije, mednarodnih in nevladnih organizacij na begunsko krizo, vzroke aktualne begunske krize, pozitivne vidike migracij in skladnost politik za razvoj.

Nova številka Slogopisa se prične s poročilom V žarišču, ki analizira povezavo med razvojem in migracijami. Ponuja prispevek Boštjana Šefica, državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve, o odzivu Slovenije na izzive aktualne begunske krize, intervju s Caroline Van Buren z Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR), prispevek Ive Antončič in Nicholasa Bishopa o vlogi Mednarodne organizacije za migracije ter Tomaž Bergoča o vlogi UNICEF-a pri naslavljanju aktualne begunske krize. Predstavljamo izkušnje prostovoljcev, ki v okviru Humanitarnega društva ADRA Slovenija, Rdečega križa Slovenije, Slovenske filantropije in Slovenske karitas pomagajo pri oskrbi beguncev, vlogo nevladnih organizacij pri monitoringu oskrbe beguncev pa oriše prispevek direktorice Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij Katarine Bervar Sternad. Razmišljanja o vzrokih aktualne begunske krize ponuja prispevek dr. Primoža Šterbenca. Dr. Maja Bučar s Fakultete za družbene vede predstavi pomen migrantov za gospodarski razvoj držav v razvoju, Albin Keuc s platforme SLOGA pa povezavo med migracijami in razvojem ter skladnostjo politik za razvoj. Slogopis naslavlja tudi pomen komuniciranja: Iris Koleša s Fakultete za družbene vede predstavlja pomen menedžmenta percepcij migracij, prispevek dr. Veronike Bajt z Mirovnega inštituta pa poziv Sveta za odziv na sovražni govor k bolj odgovorni javni razpravi o migracijah. Slogopis se zaključi z razmišljanjem Blaisa Nkfunkoh Ndamnsaha o vlogi kulturnega posredovanja v Italiji.

Za vaše odzive smo vam z veseljem na razpolago po e-pošti novice@sloga-platform.org ali telefonski številki 01/434 44 02. Na omenjen e-naslov ali telefonsko številko nam lahko tudi sporočite, če želite prejeti tiskan izvod Slogopisa.

Želimo vam prijetno branje!

Izdajo Slogopisa sofinancirajo Evropska komisija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Veleposlaništvo Združenih držav Amerike v Ljubljani.

Translate »