Ecpdm je pripravilo poročilo: “Politična ekonomija zelene industrializacije v Afriki“, pripravila sta ga Alfonso Medinilla in Bruce Byiers in raziskujeta izzive in priložnosti zelene industrializacije v afriških državah ter predlagata večplastni politično-ekonomski sistem.

V poročilu se ukvarjata z zapletenostjo, ki izhaja iz globalnih politik zelene rasti, ovir pri gospodarski diverzifikaciji in podnebnih zavez. Poročilo opredeljuje štiri “proaktivne” strategije za kategorizacijo prizadevanj za zeleno industrializacijo, pri čemer se upošteva izvozni potencial in prednosti za afriške trge. Avtorja obravnavata tudi primere, v katerih so afriške države pripravljene na zeleno industrijsko revolucijo, pri čemer poudarjata potrebo po trdnih industrijskih politikah, ki so usklajene s politično realnostjo, da bi čim bolj izkoristile priložnosti za nizkoogljično industrijo.

Več na spletni strani ecpdm

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »