V zaključnem delu 8. nacionalne konference globalnega učenja – Podnebne migracije: selitve, ki jih piše podnebna kriza je članica SLOGA Društvo Humanitas predstavilo natečaj Onkraj mehurčka – natečaj za naj učitelja oz. učiteljico globalnega učenja 2023. Natečaj je namenjen prepoznavanju pomembne vloge, ki jo imajo učitelji pri spodbujanju mladih, da postanejo aktivni državljani in po svojih močeh prispevajo k oblikovanju bolj pravične, odprte in trajnostne družbe, pri čemer si nekateri za svoje delo zaslužijo prav posebno priznanje.

Žirija, v kateri so sodelovali Rene Suša, raziskovalec na kanadski univerzi University of British Columbia ter dolgoletni sodelavec Društva Humanitas, Pika J. Gramc, pedagoška svetovalka za družboslovje na Zavodu za šolstvo ter članica Humanitasovega Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenjain Max Zimani, direktor platforme SLOGA je letos odločila, da nagrado podeli trem najbolje uvrščenim kandidatom oz. kandidatkam: 1. nagrado v znesku 600 eur, 2. nagrado v znesku 500 eur in 3. nagrado v znesku 400 eur. Simbolna denarna nagrada je namenjena kot spodbuda in podpora pri nadaljnjem delu na področju globalnega učenja. Vsem trem nagrajenim pa bo Humanitas podaril tudi enoletno članarino za Humanitasov Klub učiteljic in učiteljev globalnega učenja.

Med prijavljenimi za NAJ UČITELJICO GLOBALNEGA UČENJA 2023 je žirija izbrala:

  • LORENO ŠTEMBERGER z Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran za prejem 1. nagrade
  • JERNEJO SEIBERT z Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana za prejem 2. nagrade
  • MOJCO JANŽEKOVIČ z Osnovne šole Toma Brejca Kamnik  za prejem 3. nagrade.

Vse tri nagrajenke s svojim delom pomembno prispevajo k vključevanju globalnega učenja v formalno izobraževanje ter svoje učenke in učence aktivno spodbujajo k odgovornemu državljanstvu.

Vir: Društvo Humanitas

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

Translate »