Ob Mednarodnem dnevu mladih 2023 so iz The Union for the Mediterranean (UfM – slo.: Unija za Sredozemlje) sporočili, da so mladi Sredozemlja v ospredju pozitivnih sprememb v svoji regiji, saj so odločeni doseči cilje trajnostnega razvoja ter sebi in svojim skupnostim zagotoviti boljšo prihodnost.

Unija za Sredozemlje se zaveda njihovega potenciala, zato aktivno vključuje do 100 mladih udeležencev v tretjo izdajo Sredozemske mladinske akademije (MYA), ki bo v sodelovanju s Mediterranean Youth Foundation for Developmen (Sredozemsko mladinsko fundacijo za razvoj) organizirana novembra prihodnje leto. Program ima ključno poslanstvo: ozaveščanje in aktivno vključevanje mladih v reševanje perečih vprašanj Sredozemlja, zlasti podnebnih sprememb in podnebne pravičnosti, socialne vključenosti in zaposlovanja mladih.

Poleg tega UfM spodbuja študente arhitekture k sodelovanju na natečaju z naslovom “Urbane rešitve za podnebne spremembe v Sredozemlju“, na katerem bodo predlagali inovativne in trajnostne rešitve urbanističnega oblikovanja. Rok za oddajo del je 31. avgust.

V sodelovanju z European Forest Institute (Evropskim inštitutom za gozdove) Unija za Sredozemlje v Barceloni gosti program Young Leadership Programme, ki se bo predvidoma začel v začetku oktobra. Ta program je bil oblikovan tako, da mladim strokovnjakom omogoča celovito razumevanje izzivov in priložnosti, povezanih z opuščanjem zemljišč in ohranjanjem gozdov v sredozemski regiji.

Unija za Sredozemlje (UfM) je medvladna institucija, ki združuje države članice Evropske unije ter 16 držav z južne in vzhodne obale Sredozemlja, da bi spodbujala dialog in sodelovanje.

Več na povezavi UfM.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

TLG II logotip SLOGA, TLG II, MRS

 

Translate »