17. številka Slogopisa – uvod v evropsko leto za razvoj

Ljubljana, 20. januar 2015 – Platforma SLOGA je izdala 17. številko razvojnega časopisa – Slogopisa, ki ponuja uvodna razmišljala o evropskem letu za razvoj 2015.

O mednarodnem razvojnem sodelovanju in pomenu ozaveščenosti državljanov o tej temi so svoja razmišljanja strnili dr. Milan Brglez, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije, poslanki v Evropskem parlamentu Tanja Fajon in Patricija Šulin, prof. dr. Maja Bučar s Fakultete za družbene vede, Martin Nesirky, direktor, in Florian Haas z Informacijske službe Združenih narodov na Dunaju, Seamus Jefferson, direktor Evropskega združenja razvojnih nevladnih organizacij, in Adriana Aralica s platforme SLOGA. Zadnji prispevek se zaključuje z izjavami predstavnikov slovenskih nevladnih organizacij.

Nova izdaja Slogopisa predstavlja uvod v aktivnosti platforme SLOGA v evropskem letu za razvoj, ko se bo osredotočala na ozaveščanje državljanov o mednarodnem razvojnem sodelovanju.

Za vaše odzive smo vam z veseljem na razpolago po e-pošti  novice@sloga-platform.org ali telefonski številki 01/434 44 02. Na omenjeni e-naslov ali telefonsko številko pa nam lahko tudi sporočite, če želite prejeti tiskan izvod Slogopisa.