Član platforme SLOGA, spletni časopis Časoris, poroča o izjemnih učiteljih v Sloveniji. Nina Jelen, znana tudi kot “Tršica Tina” in Uroš Ocepek sta dva izmed teh iztopajočih izjemnih učiteljev. Oba sta ne le priljubljena in odlična učitelja v domačem okolju, temveč ju povezuje tudi mednarodno priznanje. Nina je leta 2021 postala finalistka za Global Teacher Prize, medtem ko se je Uroš letos uvrstil med najboljših 50 učiteljev od več kot 7000 kandidatov.

V nedavni razglasitvi najboljšega učitelja na svetu v Parizu pa je zmago odnesla Pakistanka Sister Zepf. Kljub težkim začetkom je Sister Zepf postala vzornica s svojo navdihujočo zgodbo. Pri trinajstih letih je ustanovila svojo šolo, delala po osem ur na dan ter poučevala svoje vrstnike. Njena organizacija ZWEE Foundation se zdaj osredotoča na izboljšanje položaja žensk skozi izobraževanje. Za svoje delo bo prejela nagrado v višini milijon dolarjev.

Več v zanimivem članku v spletnemu časopisu Časoris.

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

 

Translate »