Društvo za Združene narode (ZN) za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je vključujoče izobraževanje. Na natečaju lahko sodelujete mladi v starosti od 12 do 29 let. Nagradni natečaj je razdeljen na dva sklopa: literarni in fotografski natečaj. Prva nagrada literarnega natečaja so brezžične slušalke AirPods2, fotografskega natečaja pa tablični računalnik.

Natečaj je razdeljen na dva sklopa, na njem pa lahko sodelujejo mladi v starosti od 12 do 29 let.

  1. literarni natečaj: omejitev dolžine eseja/razmišljanja je 400 besed;
  2. fotografski natečaj: fotografije naj bodo ločljivosti 100–250 ppi.

Rok za oddajo del je PODALJŠAN na 15. januar 2021. Svoja dela s pripisom »Za natečaj ob dnevu ČP« in prijavnico pošljite po e-pošti info@unaslovenia.org.

Med pravočasno prispelimi izdelki bomo glede na izvirnost, povezanost z razpisano tematiko in sporočilnost izbrali najboljša dela. Prispeli izdelki v vsakem sklopu bodo razdeljeni na tri starostne skupine: osnovnošolke_ci, srednješolci_ke ter mladi do 29. leta. V vsaki skupini bodo izbrani trije nagrajenci_ke, ki bodo prejeli knjižne oziroma praktične nagrade. Med vsemi prispelimi izdelki bomo izbrali tudi najbolj izvirno literarno in fotografsko delo. Avtor_ica najbolj izvirnega literarnega dela bo prejel_a brezžične slušalke AirPods2, avtor_ica najbolj izvirnega fotografskega dela pa tablični računalnik. Nagrajenke_ci bodo prejeli tudi priznanja.

Rezultati natečaja bodo objavljeni do konca januarja 2021. Nagrajena dela bodo predstavljena v spletnem zborniku.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-pošte info@unaslovenia.org in patricija.virtic@bridge47.org.

Razpis CP 2020 fin podaljsanje jan. 2021

Razpis CP 2020 prijavnica

Pripravila: PV


Mladinski natečaj poteka v okviru evropskega projekta Bridge 47, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve. Izražena stališča ne predstavljajo stališč financerjev.

Translate »