5. decembra vsako leto obeležujemo Mednarodni dan prostovoljstva, ki ga je leta 1985 razglasila Organizacija združenih narodov. V ospredje stopa pomembnost dobro organiziranega prostovoljstva, še posebej v času nepredvidljivih dogodkov.

Ob naravnih in drugih nesrečah slovenske prostovoljke in prostovoljci iz več kot 2300 organizacij nemudoma priskočijo na pomoč. Letošnje leto je še posebej poudarilo pomen prostovoljskega dela za splošno dobro, zato bo Ministrstvo za javno upravo tudi v prihodnje spodbujalo prostovoljstvo, zagotavljalo podporo organizacijam ter krepilo prepoznavnost prostovoljstva kot vrednote.

Zahvala je namenjena vsem prostovoljkam in prostovoljcem, saj njihova nesebična predanost ohranja povezanost, solidarnost in blaginjo.

Prav tako danes poteka 14. Slovenski kongres prostovoljstva, od 9. do 16. ure v Hotelu Union v Ljubljani, ki ga organizira Slovenska filantropija, članica Platforme SLOGA.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

Translate »