Green European Foundation in Inštitut za družbeno ekologijo vabita na mednarodno konferenco “Energetska varnost: zelena in pravična”, ki bo potekala 30. novembra 2023 v Cankarjevem domu.

Geopolitične spremembe in podnebne krize poudarjajo ranljivost evropskih energetskih sistemov ter potrebo po zelenem energetskem prehodu. Ključen cilj Evropskega zelenega dogovora je tudi pravičen prehod, kjer “noben človek in noben kraj ne bo prezrt”. Dogodek si prizadeva začeti odprto in vključujočo javno razpravo o prihodnosti energetike v Sloveniji, ki bo varna, zelena in pravična. Sedanja razprava je omejena in pod vplivom nekaterih energetskih podjetij, katerih interesi se lahko razlikujejo od javnih interesov. Konferenca bo raziskala ključna vprašanja energetske varnosti in javnega interesa ter si prizadevala oblikovati slovensko energetiko, ki bo zadovoljila potrebe vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije.

Kdaj: 30. novembra 2023, med 10. in 15.30 uro

Kje: Dvorana M3-4, Cankarjev dom, Ljubljana

Udeležbo na konferenci zaradi obilice informacij še posebej priporočamo predstavnikom pristojnih ministrstev, predstavnikom nevladnih organizacij ter vsem, ki delujete na ali vas zanima področje energetike in s tem povezanega pravičnega zelenega prehoda in želite izvedeti več.

Udeležba na konferenci je brezplačna, število mest pa je omejeno. Na konferenco se lahko prijavite preko tega prijavnega obrazca. Del konference bo potekal v angleškem jeziku.

Več na spletni strani Inštituta za družbeno ekologijo

Konferenca upošteva načela organizacije trajnostnih dogodkov.

SLOGA – delujmo trajnostno, lokalno in globalno!

Projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II  izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ju Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.

Trajnostno Lokalno Globalno II pasica

 

 

 

Translate »