Izšla je nova številka Slogopisa, revije za razvojne teme, ki je v celoti posvečena mednarodni humanitarni pomoči. V njej Peter Tomažič, generalnega tajnika Slovenske karitas v uvodniku piše o novi realnosti tudi za Slovenijo. O razmisleku o razsežnosti posledic podnebnih sprememb v Sloveniji, saj so izredni podnebni dogodki, kot so orkanska neurja in izjemne količine padavin ter s tem povezani ekstremni vremenski pojavi, predvsem poplave, prizadeli več kot 9.000 gospodinjstev v Sloveniji in uničili več milijard evrov vredno infrastrukturo.

Nagovor Pedra Opeke ob 1. slovenskem humanitarnem forumu je navdihujoč in nas opominja, da je nujno treba najti nove poti, nove rešitve in nove načine kako pomagati najbolj revnim.

Nadalje so svoje misli prispevali še Janez Lenarčič, evropski komisar za krizno upravljanje, Tanja Fajon, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije, Martin Nesirky, direktor Informacijske službe Združenih narodov na Dunaju, Dominic Crowley, predsednik organizacije VOICE, Adriana Aralica, vodja urada Mednarodne organizacije za migracije (IOM) v Sloveniji in Alexander Oeze, WASH svetovalec, Rdeči križ Avstrije.

Seveda pa naš Slogopis ne bi bil popoln brez opisov projektov nevladnih organizacij na področju mednarodne humanitarne pomoči.

Vabljeni k branju!

SLOGOPIS 2023

Translate »